Herziene tweede uitgave van het boek Wolken boven Volendam  


Enkele maanden na de brand kregen Charles Lourens, Louis Monsanto en Claudia van Borkulo, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde idee: Een herinneringsboek uitgeven naar aanleiding van de brand, samengesteld uit de overweldigende blijken van medeleven die vrijwel direct na de nieuwjaarsnacht op gang kwamen.
Zij namen contact op met de SSNV, die dit initiatief direct en van harte steunde. De naam van het boek werd 'Wolken boven Volendam', zoals inmiddels bij iedereen bekend. In de eerste plaats was het doel van het boek troost te bieden aan familie, vrienden en kennissen van slachtoffers, maar al gauw bleek de hele gemeenschap behoefte te hebben aan deze tastbare herinnering aan solidariteit van mens tot mens. De eerste oplage was snel uitverkocht.

De laatste maanden bemerkte de SSNV een groeiende nood aan een herdruk. Naast degenen die nog geen exemplaar hadden weten te bemachtigen kwam er veel vraag van buiten Edam-Volendam. Maar de belangrijkste reden was de kans om het veertiende slachtoffer, Anja Kok, met een tweede uitgave ook een plaats te kunnen geven in het boek. Tegelijkertijd bood het nabestaanden de gelegenheid om aanpassingen te doen in de gedichten voor hun dierbaren en zijn er foto´s toegevoegd van het graf met het Monument. Een tweede herziene uitgave dus, maar in dezelfde geest en met dezelfde ingetogenheid.

Het boek is nog altijd bestelbaar via e-mail: joke.zwarthoed@bsnv.nl. De prijs bedraagt €9,95. Schriftelijk bestellen kan ook via navolgend postadres:

SSNV, W.J Tuinstraat 15, 1131 ZH Volendam